Lammegryte-med-lettsaltet-kjott-fra-rogaland1-2-1

Lammegryte fra Rogaland

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Rogaland hører til blant fylkene hvor det spises mest lam. Denne gryta er en enkel rett som fint kan lages på forhånd og deretter varmes opp igjen.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll av kjøttet. Vann ut et par timer hvis det er for salt. (Om nødvendig utvanning ca. 2 timer.) Skjær opp i passe store serveringsstykker.
  • Skrell poteter og løk. Skjær deretter potetene i tykke skiver og løken i tynne skiver.
  • Legg kjøtt, løk og poteter lagvis i en ildfast form. Dryss gjerne grovkvernet pepper mellom lagene. Hell på vann. Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk.
  • Sett formen på nederste rille i ovnen ved 200 grader. Stekes ca. 2 - 2 1/2 time. Ta av folien og sett formen høyere i ovnen de siste 20 min, slik at potetene får farge. Strø den hakkede persillen over på toppen når den er ferdig.
  • Serveres gjerne med flatbrød.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest