Lammegryte-med-dill-og-skogens-gull

Lammegryte med dill og skogens gull

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Årets ferske lammekjøtt og kantareller er to av høstens beste ingredienser, og i samme gryte må det bare bli godt! Med lammeskav eller tynne strimler av lammekjøtt har du denne deilige retten ferdig på rekordtid.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • La lammeskavet ligge på kjøkkenbenken en stund, til det er halvtint.
  • Kutt løk i grove biter.
  • Varm en dyp stekepanne eller jerngryte med olje/margarin og fres kjøtt i omganger. Sett til side.
  • Varm gryten på nytt med litt mer fett og stek sopp og løk. Ha kjøttet tilbake i gryten og tilsett hvitvin/eplemost. Kok opp og la det hele koke i 5 minutter.
  • Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet pepper. Sjekk at kjøttet er mørt.
  • Finhakk dill og dryss over gryten ved servering.
  • Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.
  • Kantareller kan godt byttes ut med annen sopp som for eksempel aromasopp eller østerssopp. Annen vill sopp egner seg også. Har du tørket sopp, kan du bløtlegge den i varmt vann noen minutter og ha dem direkte i gryten. Bløtleggingsvannet gir ekstra smak.
  • Dypfryst lammeskav får du kjøpt i velassorterte matbutikker. Spør eventuelt i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær eller skav av skiver 1-4 millimeter tykke.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest