Lammegryte-med-rotgrønnsaker

Lammegryte med rotgrønnsaker

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.
  • Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte. Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.
  • Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.
  • Når gryta er klar, sil av kraften. Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften. La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering.
  • Serveres med poteter.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest