Lammegryte-med-rotgrønnsaker
Til oppskriften

Lammegryte med rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.
Over 60 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.
  • Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte. Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.
  • Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.
  • Når gryta er klar, sil av kraften. Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften. La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering.
  • Serveres med poteter.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print