Lammegryte med urter
Til oppskriften

Lammegryte med urter

Noen av de store grønnsakene, som løk, gulrot, purre og sellerirot, blir sammen med smakfullt norsk lammekjøtt til en klassisk lammegryte. 
Over 60 min
Enkel
Gryteretter, Middag
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell poteter, gulrot, løk og sellerirot. Rens purre. Skjær alle grønnsakene i grove biter.
  • Bind en krudderbukett av de friske urtene.
  • Ha halvparten av oljen i en gyte. Brun køttet i gryta, og drys mel over. Tilsett salt, pepper, rosmarin, hvitløk, vann og krydderbuketten. La det småkoke i en times tid.
  • Varm resten av oljen i en annen gryte. Brun grøntsagerne i kjelen, slik at de får en lett farge, og ha dem over i kjelen med kjøtt.
  • La det småkoke til grønnsakene og køttet er mørt.
Kilde: matprat.no
Print