Lammegryte med mørkt øl

Lammegryte med mørkt øl

 

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammegryte med mørkt øl

Langtidskoking er en fantastisk metode for å få det beste ut av råvarene. Denne lammegryta med mørkt øl og sitron er verdt koketida. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i ca. 3x3 cm store biter.
  • Skrell gulrot og løk. Del gulrot i biter og løk i båter. Vask potetene grundig, men behold gjerne skallet på.
  • Legg grønnsaker, kjøtt og poteter om hverandre i en stor gryte, gjerne en jerngryte.
  • Tilsett urter, revet sitronskall og hell over øl, vann og buljongterning. Krydre med salt og pepper.
  • Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La gryten småkoke til kjøttet er mørt og poteter og grønnsaker er myke.
  • Del opp sjampinjongen. Legg i sjampinjongbitene etter ca. ½ time.
  • Tilsett ertene rett før servering, og la dem bli varme. Juster smaken med salt og pepper.
  • Server lammegryten rykende varm i dype tallerkener.
Kilde: matprat.no
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken