lammegryte

Lammegryte

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Med tomat, chili og koriander. Hmmmmmm!!! En kvast eller to med frisk koriander kuttes i grove biter og drysses over maten når den er ferdig laget. Altså rett før servering! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær opp kjøttet og grønnsakene.
  • Legg kjøttbitene i en kjele og dekk dem med vann. La det stå og småkoke under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2-2,5 timer.
  • Finn fram en ny kjele og tilsett olivenoljen. Fres løk, gulrot, hvitløk, fennikel og chilipepper i oljen.
  • Tilsett tomatpuré og rør den inn i grønnsaksblandingen.
  • Tilsett det ferdigkokte kjøttet og kraften i grønnsakskjelen. Småkok alt i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett plommetomater, brødterninger, persille og koriander rett før servering.

KOKKETRIKS!

  • Husk at friske urter nesten alltid skal tilsettes rett før servering. Her topper du gryta med grønn, frisk persille, og det får maten til å se ekstra innbydende ut. I denne retten skal plommetomatene, koriander og brødterningene tilsettes etter at maten er ferdig laget.
Kilde: nytnorge.no Kokk: Ørjan Johannessen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest