Lammecarre-med-potet-og-sellerimos

Lammekarré med selleri- og potetmos

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Oppskrift på festmåltid med lam. Perfekt til søndagsmiddag eller fest. 
PORSJONER4

Ingredieser

LAMMEKARRÉ

selleri- og potetmos

Fremgangsmåte

LAMMEKARRÉ

  • Sett stekeovnen på 125 °C.
  • Krydre lammekarreen godt med salt og pepper. Varm en stor panne med olje og brun kjøttet på alle sider. Ha litt smør i pannen mot slutten.
  • Legg kjøttet over i en langpanne og la det stå i den varme ovnen til steketermometeret viser 50 °C for medium eller 65 °C for godt stekt. La kjøttet få hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp.

selleri- og potetmos

  • Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.
  • Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.
  • For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.
Populære oppskrifter den siste uken