Lammekjott-kokt-med-dill-fra-Hedmark1-2-1
Til oppskriften

Lammekjøtt kokt med dill fra Hedmark

Dette er en gammel oppskrift fra Åsnes i Hedmark, hvor sausen ble sett på som spesielt eksklusiv.  
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Dillsaus

Fremgangsmåte

  • Knekk bena på kjøttet og del det i passe serveringsstykker. Lammekjøtt er best, men sau kan også brukes.
  • Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet, dillen og røttene. Kok det opp uten lokk og skum godt. La det koke videre under lokk ved svak varme til kjøttet slipper bena.
  • Smelt margarinet til sausen, ha i mel og spe med silt kraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver speing. Skum av med en øse. La sausen koke i ca. 10 minutter.
  • Visp eggeplommene sammen og rør i 2-3 ss av sausen. Ta kjelen av platen og slå eggeplommene i sausen under visping. Sett kjelen på platen igjen og visp sausen til den når kokepunktet. Den skal ikke koke. Smak til med salt og sukker og ha i dill. Sausen bør lages like før servering, da den kan skille seg når den blir kald.
  • Serveres med sausen ved siden av kokte poteter og valgfrie grønnsaker.
Print