Lammekjott-med-gronnsaker-Lambakjot-meth-Grenmeti1-2-1
Til oppskriften

Lammekjøtt med grønnsaker-Lambakjøt meth Grænmeti

Denne islandske lammeretten er en fårikål i fåreklær. Ser man litt nærmere på den, er det fårikål frisket opp med litt andre grønnsaker.  
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Tørk kjøttet og skjær det i terninger. Ha vann i en stor gryte, tilsett salt og kok opp. Ha i kjøttet og la det koke i 25 minutter. Fjern skummet etter hvert som det danner seg.
  • Rens kålen og skjær den i mindre biter. Vask og skrell nepene og del dem i fire. Ha kål og neper over i gryta og la det koke sammen med kjøttet til grønnsakene er møre.
  • Smelt smør i en kjele. Rør inn melet og spe med kraften, litt etter litt mens du rører hele tiden, til sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper, og tilsett skivet selleri.
  • Anrett kjøtt og grønnsaker på et fat og hell sausen over. Serveres med kokte poteter.
Print