Lammekjøttboller-i-tomatsaus-1
Til oppskriften

Lammekjøttboller i tomatsaus

Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett! 
40-60 min
Middels
Koldtbord, Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og strøkavring og bland det godt inn i deigen. Tilsett finhakket hvitløk, muskat og oregano. Bland inn ett og ett egg.
  • Form massen til små kjøttboller ved hjelp av en skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.
  • Varm olje i en stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til alle er gjennomstekte. Legg dem over på en tallerken.
  • Fres løk, hvitløk og paprika myk og blank. Tilsett tomat, tomatpuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett kjøttbollene og la alt bli varmt.
  • Dryss over hakket persille før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print