Lammekjøttboller-i-tomatsaus-1

Lammekjøttboller i tomatsaus

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett! 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og strøkavring og bland det godt inn i deigen. Tilsett finhakket hvitløk, muskat og oregano. Bland inn ett og ett egg.
  • Form massen til små kjøttboller ved hjelp av en skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.
  • Varm olje i en stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til alle er gjennomstekte. Legg dem over på en tallerken.
  • Fres løk, hvitløk og paprika myk og blank. Tilsett tomat, tomatpuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett kjøttbollene og la alt bli varmt.
  • Dryss over hakket persille før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest