Lammekjøttboller-med-sopp-1

Lammekjøttboller med sopp

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Disse små velsmakende lammekjøttbollene med sopp funker ypperlig både på tapasbordet og som en rett i seg selv, gjerne med potetmos eller en god salat. Mengden urter og krydderier kan du selv justere etter egne preferanser. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og strøkavring og bland det godt inn i deigen. Tilsett hvitløk, muskat og timian. Bland inn ett og ett egg.
  • Form deigen til små kjøttboller ved hjelp av hendene og en liten skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.
  • Stek kjøttbollene i flere omganger i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken når de er gjennomstekte.
  • Del sopp i biter og stek den gyllen i en varm stekepanne med smør. Smak til med salt og pepper. Bland lammekjøttbollene med stekt sopp, og legg dem opp i en serveringsskål.
  • Press sitronsaft over rett før servering.
  • Paner gjerne kjøttbollene før du steker dem om du vil ha «crispy» kjøttboller.
  • * gjerne kantareller eller annen skogsopp.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter den siste uken