Lammekoteletter med soppstuing

Lammekoteletter med soppstuing

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte. 
PORSJONER4

Ingredieser

Soppstuing

Fremgangsmåte

  • Lag soppstuing først. Skyll og rens soppen godt. Del den i mindre biter, og ha dem i en varm, tørr stekepanne. Fres til soppen slipper vann, og hell av vannet. Tilsett løk og smør, og stek til soppen er gyllen.
  • Dryss over timian og hell på fløte. La soppstuingen småkoke litt til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Krydre lammekoteletter med salt og pepper, stek dem i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
  • Server saftige lammekoteletter med soppstuing. Kokt potet og ripsgelé smaker også godt til.
  • * eller andre urter som rosmarin eller persille
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest