Lammelaar-fra-rana-i-helgeland1-2-1
Til oppskriften

Lammelår fra Rana i Helgeland

Lammekjøtt tilberedt på denne måten blir saftig og mørt, noe som skyldes melkesyrebakteriene i kefirmelka. Tilbake i tid var denne fremgangsmåten en mulighet for å konservere eller oppbevare kjøttet for en kortere periode.  
Over 60 min
Middels
Middag, Tradisjon
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland sammen kefir, timian, rosmarin og hvitløk.
  • Tøm blandingen i en stor plastpose, og legg i lammelåret (med eller uten bein). Knyt igjen posen. La det ligge i kjøleskap i 2 døgn.
  • Ta lammelåret ut av posen og stryk av noe av marinaden med hånden. Den skal ikke skylles i vann. Krydre med salt og pepper.
  • Stek lammelåret på 125 grader til kjernetemperaturen er 65-70 grader for rosa stek, og 76 grader for gjennomstekt.
  • Server med for eksempel råstekte poteter, sjysaus og grønnsaker.
Kilde: matprat.no
Print