Lammelår i kokegrop

Lammelaar-i-kokegrop1-2-1
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammelår i kokegrop

Kokegrop er en eldgammel kokemetode hvor du koker kjøttet i en grop i bakken. Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.  
PORSJONER12

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt i artikkelen.
  • Gni inn lårene rikelig med rømme, sitronsaft, hvitløk, timian, salt, pepper og blader fra bjørk.
  • Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
  • Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
  • Dekk til med hele torv.
  • Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.
Kilde: matprat.no
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken