Lammelår på italiensk

Lammelaar-paa-italiensk1-2-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammelår på italiensk

Lammelår på italiensk. På nesten alle kjøkkener i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammesteken får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!  
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
  • Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 65-70 °C er kjøttet rosa, og når det viser 76 °C er det gjennomstekt.
  • La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.
  • Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.
Populære oppskrifter den siste uken