Lammelaar-paa-italiensk1-2-1

Lammelår på italiensk

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lammelår på italiensk. På nesten alle kjøkkener i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammesteken får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!  
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
  • Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 65-70 °C er kjøttet rosa, og når det viser 76 °C er det gjennomstekt.
  • La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.
  • Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest