Lammelaar-paa-italiensk1-2-1
Til oppskriften

Lammelår på italiensk

Lammelår på italiensk. På nesten alle kjøkkener i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammesteken får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!  
Over 60 min
Middels
Middag
Italia
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
  • Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 65-70 °C er kjøttet rosa, og når det viser 76 °C er det gjennomstekt.
  • La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.
  • Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.
Print