Lammeribbe med rotgrønnsaker og urtedipp

Lammeribbe med rotgrønnsaker og urtedipp

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Er du glad i smaken av lam, vil du elske sprø, grillet lammeribbe. Du kan variere med mange ulike krydder og smaker til dette saftige kjøttet med sprø stekeskorpe, men en sikker vinner er alltid hvitløk og rosmarin. Knallgod kosemat som gjør seg selv i ovnen og gjerne kan spises med fingrene.
PORSJONER4

Fremgangsmåte

  • Hvis fettet ikke allerede er rutet, gjør du dette med en skarp kniv. Gni lammeribben inn på begge sider med salt, pepper, grovhakket frisk rosmarin og knust hvitløk.
  • Vask, skrell og del grønnsakene i like store biter og legg dem i en ildfast form eller langpanne. Vask potetene, del dem i båter og legg dem sammen med grønnsakene.
  • Bland alt sammen godt med litt olivenolje, grovmalt pepper og salt. Legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp.
  • Stek ribbe og grønnsaker midt i ovnen på 150 grader i 1,5 timer eller til kjøttet er mørt og slipper benet. De siste 5-10 minuttene kan du skru opp varmen og bruke grillelementet, slik at ribba får en deilig, sprø stekeskorpe.
  • Bland rømmen med finhakket basilikum og knust hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  • Del lammeribben i serveringsstykker ved å føre kniven nedover langs bena. Server med de møre rotgrønnsakene og urtedippen.
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest