Lammeribbe-1-1

Lammeribbe

40-60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Prøv Ørjan Johannessens oppskrift på sennepsglasert lammeribbe med potetsalat! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun av lammeribben i en stekepanne på høy varme med solsikkeolje. Tilsett 1 ss smør, 1 fedd hvitløk og en kvast rosmarin.
  • Legg ribben i en ildfast form. Stek den i ovnen på 130 °C i 1 time. Ta ribben ut av ovnen. Sett så opp temperaturen til 220 °C.
  • Bland sammen sennep, honning, olivenolje, salt og pepper. Pensle ribben med blandingen. Sett den inn i ovnen igjen og stek videre i ovnen i 20-25 minutter.
  • Kok potetene møre i vann med mye salt (ca.100 gram salt pr. liter vann).
  • Sil av vannet og bryt potetene opp i biter.
  • Fres purreløken i smør i en stekepanne. Tilsett potetene, olivenoljen, sitron, salt og pepper. Bland godt. Tilsett hakket gressløk til slutt.
Kilde: nytnorge.no Foto: Paal-André Schwital
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest