Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

 

Til oppskriften

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Lammerull er en velsmakende rett med smakfullt krydder i. Lam er populært å spise over store deler av verden, og kjøttet har smak nok til å kombineres med alle ulik e varianter av krydder og urter. Her er det bare å prøve seg fram og få sin personlige preg på retten.
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Sursøt løk- og persillesaus

Fremgangsmåte

  • Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du eventuelt spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.
  • Brett ut lammesiden med kjøttet opp, og smør på sennep. Bland løk, persille, salt og pepper, og fordel det utover kjøttet. Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
  • Brun rullen på alle sider i en jerngryte med litt smør. Hell på vann slik at det dekker rullen. Sett inn et steketermometer, og kok opp. La rullen trekke i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 70° C. La den hvile i ca.15 minutter før den skjæres i skiver.
  • Sil kraften og kok den opp. Jevn sausen med maisstivelse utrørt i litt kaldt vann, og tilsett løk, persille og sennep. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
  • Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.
Kilde: matprat.no
Print