Lammesatay fra Malaysia
Til oppskriften

Lammesatay fra Malaysia

Det finnes mange oppskrifter på sataysaus. Her er en utrolig god satay med lam og peanøttsmør. Den kan brukes som en del av en grillbuffet eller som "ventemat". 
Over 60 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

sataysaus

Fremgangsmåte

  • Fjern fett og sener fra fileten. Skjær kjøttet i fine strimler.
  • Knus krydderne i morter. Bland deretter alle ingrediensene sammen, unntatt salt. Vend kjøttet i blandingen. Legg kjøttstrimlene i en bolle og drypp over sitronsaft. La det stå kaldt natten over.
  • Tre kjøttstrimlene på lange bambusskudd eller trepinner. Tilsett saltet i marinaden like før grilling. Grill spydene i 3 - 5 minutter. Pensle med marinaden under steking.
  • Lag sataysausen ved å finhakke løk og stek i olje sammen med presset hvitløk. Bland i resten av ingrediensene og la sausen stå og småkoke i 5 10 minutter mens du rører.
  • Serveres med jasminris, eller nudler og en enkel salat ved siden av.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe
Print