Lammeskanker med kantareller

Lammeskanker-med-kantareller1-2-1
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammeskanker med kantareller

Kantarellen er en av naturens virkelige delikatesser og omtales av enkelte som "skogens gull". Den er kjent for sin krydderaktige smak og fruktaktige lukt. Sammen med lam får du en rett som er fortjener god tid og godt selskap.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Start med å blande sammen med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time og trekke smak.
  • Ha mel på skankene og varm 4 ss smør i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene. Fyll på vann. La det hele trekke under lokk i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  • Skrell potetene og kok dem i vann. Når de er ferdige slås vannet av. Tilsett fløten, kjørvel, timian og paprika. Mos det hele og rør det til en jevn masse. Tilsett smøret og juster hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene. Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
  • Stek kantarellene ved siden av. Anrettes på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
  • * til å mele skankene
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter den siste uken