Lammeskav i krydret ris

Lammeskav i krydret ris

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Her har du en alt-i-ett-gryte inspirert av smaker fra Midtøsten. Du lager i løpet av en halvtimes tid, og kryddermengden justerer etter egen smak og behag.
PORSJONER4

Ingredieser

Løk- og agurksalat

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Varm oljen i en vid gryte og fres løk og hvitløk til det begynner å bli gyllent.
  • Ha i lammeskav og stek til den har fått fin farge. Rør inn ris og alle krydder og fres i et par minutter.
  • Tips: Er du glad i krydder, kan du også tilsette litt kardemomme, gjerne hele kapsler.
  • Kok opp buljong eller vann og hell over i gryten. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
  • La risen småkoke i ca. 20 minutter, eller til det aler meste av væsken er borte. Risen skal være tørr, ikke bløt som en risotto. Rør inn erter og hakkede urter, smak til med salt og pepper.
  • Finsnitt rødløk og kutt agurk i biter. Bland alt i en skål og smak til med salt og pepper. Dryss over raust med hakket persille.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest