Lammestek fylt med oliven, fetaost og tomater

LAMMESTEK-FYLT-MED-OLIVEN-FETAOST-OG-TOMAT-14818071-2-1
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammestek fylt med oliven, fetaost og tomater

Lammestek regnes av mange som et «må-ha-måltid» både i høstens lammesesong, og i påsken. Om du vil imponere gjestene dine, er en stor fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser det flott ut, men kjøttet blir også utrolig saftig og smakfullt.  
PORSJONER6

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 125 °C. Bein ut lammelåret (se videoen nedenfor), eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
  • Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel det inni steken.
  • Rull steken sammen og surr den godt med hyssing. Gni steken inn med salt og pepper.
  • Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer. Se til at termometeret sitter i kjøttet og ikke i fyllet, da det vil angi feil kjernetemperatur.
  • Sett steken midt i stekeovn til termometeret viser 70 °C for medium stekt, eller 75 °C for gjennomstekt. Dette tar ca. 1 1/2 - 2 timer. La steken hvile i 20 minutter før den skjæres opp i skiver.
  • Server gjerne steken med en god salat til.
Populære oppskrifter den siste uken