LAMMESTEK-FYLT-MED-OLIVEN-FETAOST-OG-TOMAT-14818071-2-1
Til oppskriften

Lammestek fylt med oliven, fetaost og tomater

Lammestek regnes av mange som et «må-ha-måltid» både i høstens lammesesong, og i påsken. Om du vil imponere gjestene dine, er en stor fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser det flott ut, men kjøttet blir også utrolig saftig og smakfullt.  
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 125 °C. Bein ut lammelåret (se videoen nedenfor), eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
  • Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel det inni steken.
  • Rull steken sammen og surr den godt med hyssing. Gni steken inn med salt og pepper.
  • Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer. Se til at termometeret sitter i kjøttet og ikke i fyllet, da det vil angi feil kjernetemperatur.
  • Sett steken midt i stekeovn til termometeret viser 70 °C for medium stekt, eller 75 °C for gjennomstekt. Dette tar ca. 1 1/2 - 2 timer. La steken hvile i 20 minutter før den skjæres opp i skiver.
  • Server gjerne steken med en god salat til.
Print