Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Lammestek-i-gryte-med-rotgronnsaker1-2-1
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

En lammestek må ikke nødvendigvis stekes, du kan like gjerne legge den i en gryte med rødvin, urter og grønnsaker. Ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens hvitløk, og del hver båt i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet. Stikk også inn rosmarin.
  • Rens rotgrønnsaker og potet, skjær alt i grove terninger. Rens vårløk og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm olje i en jerngryte, ha i vårløken og resten av hvitløken, fres til det har fått en gyllen farge. Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Stikk et steketermometer midt i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i ovnen på 200 °C i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel øse sjy over kjøttet for å holde det saftig.
  • Bland sammen honning og soyasaus, og pensle blandingen over kjøttet. Sett gryten tilbake i ovnen, uten lokk, i ca. 45 minutter til. Fortsett å helle sjy over kjøttet med jevne mellomrom. Steken er rosa når termometeret viser 65-70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Ta så kjøttet ut av gryta, dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 10-15 minutter før servering.
  • Sil kraften i gryta over i en liten kjele. Legg et kjøkkenklede eller kjøkkenpapir over grønnsakene, og sett lokket på gryta. Da holder grønnsakene seg varme mens du lager sausen.
  • Sett kjelen med kraft på kokeplaten, rør inn mel (utblandet i litt kaldt vann) og la det hele få et oppkok. Tilsett kraft/buljong og resten av vinen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
  • Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett på serveringsfat med grønnsaker. Ha litt saus over og server resten av sausen i en skål ved siden av.
Populære oppskrifter den siste uken