Lammelaar-med-ansjospesto1-2-1

Lammestek med ansjospesto

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Ansjos og lam? Ja, det er to smaker som kler hverandre godt! Ansjosen tilfører sødme, salt og krydder til lammesteken og gir den en helt spesiell smak og aroma. 
PORSJONER6

Ingredieser

Ansjospesto

Fløtegratinerte poteter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 125 °C. Lag ansjospesto først. La laken renne av og tørk ansjos i et papirhåndkle. Ha ansjos og hvitløk i en blender, spe dråpevis med olivenolje til blandingen er passe tykk.
  • Krydre lammesteken med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Gni steken inn med ansjospesto. Lag små snitt i kjøttet med en spiss kniv, og stikk inn rosmarinstilkene.
  • Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av steken, og sett den i ovn på 125 °C i ca. 3 timer. Når termometeret viser 65-70 °C er kjøttet rosa, og ved 76 °C er det gjennomstekt.
  • Skrell poteter og løk, og skjær dem i skiver. Ha poter, løk og fløte i en kjele og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha blandingen over i en ildfast form. Dryss over revet ost.
  • Ta låret ut av ovnen, og la steken hvile i 15-20 minutter før oppskjæring.
  • Gratiner potetene i ovn på 225 °C i 10-15 minutter til osten har smeltet og fått en gyllen farge.
  • Server gjerne med en frisk salat.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest