Lammestek-med-ovnsstekte-grønnsaker-1

Lammestek med grønnsaker i ovn

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Legg både lammestek og deilige grønnsaker i langpannen og stek alt samtidig. Grønnsakene får en utrolig god smak fra den gode lammesjyen som danner seg under steking.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sag av den ytterste delen av knoken på lammelåret. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.
  • Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Bruk en spiss kniv og skjær små lommer i steken og stikk inn hvitløkskivene. Gni steken godt inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken, pass på at det ikke hviler mot bein!
  • Legg steken i en langpanne og hell i vannet. Fordel grønnsaker og poteter rundt steken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper.
  • Sett steken i ovnen ved 125 ºC. Når steketermometeret viser ca. 70 ºC er steken rosa og ved 76 ºC er den gjennomstekt. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
  • Tips: Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.
  • Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpannen og hev temperaturen til 200 °C. Stek grønnsakene videre i ca. 15 minutter mens steken hviler.
  • Lag saus ved å røre ut maisenna i kaldt vann og tilsette jevningen i kraften under stadig visping. Kok opp og smak til med salt og kvernet pepper.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest