Meny

Lammestek med middelhavsgrønnsaker og tzatziki

lammestek med middelhavsgronnsaker og tzatziki 1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Lammestek med middelhavsgrønnsaker og tzatziki

Surret, benfri lammestek med fløtegratinerte poteter, middelhavsgrønnsaker og frisk, hjemmelaget tzatziki. En nydelig søndagsmiddag.
PORSJONER4

Ingredieser

Lammestek
Fløtegratinerte poteter
Middelhavsgrønnsaker
Tzatziki

Fremgangsmåte

Lammestek
  • Krydre lammesteken med salt, pepper og rosmarin. Brun steken i smør i en stekepanne til steken er gyllen rundt hele. Stek lammesteken i ovnen på 160 grader til du har ønsket kjernetemperatur. 68-70 grader gir medium + stek, 70-72 grader gir godt stekt lammestek. La steken hvile i 25-30 minutter før servering.
Fløtegratinerte poteter
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver, ca 3-5 mm. Smør en ildfastform, du trenger en som er ca. 20×30 cm. Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget. Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Grønnsaker
  • Skjær auberginen i skiver. Dryss på godt med salt og la ligge i 30 minutter. Skyll av saltet og legg aubergineskivene i en ildfast form. Skjær squashen i skiver og ha i den ildfaste formen sammen med aubergine og cherrytomater. Vend grønnsakene i rapsolje, salt og pepper.
Tzatziki
  • Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene i midten. Riv resten av agurken på et grovt rivjern og ha den i en sil. Ha på 1/2 ts salt. Rør rundt og la stå på benken til mesteparten av vannet har rent av. Du kan gjerne la den stå over natten i kjøleskap hvis du har tid, men dette er ikke nødvendig. Jo lenger du lar agurken renne av, jo fastere blir tzatzikien. Finhakk hvitløksfeddene og bland med agurk og yoghurt. 400g yoghurt tilsvarer ca 4 dl. Smak til med skall og saft fra sitronen, salt og pepper.
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også