Lammestek med urter

Lammestek-med-urter1-2-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammestek med urter

Lammestek med urter er en elsket klassiker som gir vann i munnen på alle lammeelskere. Med små poteter og løk som får steke med i ovnen og ta smak av stekesjyen er det bare å gi seg hen til høstens store etegilde.
PORSJONER6

Ingredieser

Sjysaus

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 125 °C. Bland sammen urter, hvitløk, salt og pepper. Stikk små snitt med en spiss kniv over hele lammesteken. Gni urteblandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.
  • Ha løk og potet i en bolle. Tilsett olje, salt og pepper og bland godt. Legg alt over i en langpanne (gjerne fôret med aluminiumsfolie). Hell i vann.
  • Legg lammelåret på rist over langpannen. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Pass på at termometeret ikke står mot ben, da kan du få feil kjernetemperatur.
  • Stek lammelåret på 125 °C i ca. 2 timer, eller til termometeret viser ca. 70 °C (rosa) eller 76 °C. La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.
  • Løft potet og løk over i en skål og hold det varmt.
  • Sil sjyen. Tilsett soyasaus og rødvin og kok opp.
  • Rør ut maisenna i litt kaldt vann og rør inn i sausen til du får en passe tykk saus. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Server med tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken