Lammetagine med frukt og honning, Lamtajine à là Fez

Lammetagine med frukt og honning, Lamtajine à là Fez
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Lammetagine med frukt og honning, Lamtajine à là Fez

Tagine er den særegne nordafrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta. Lammetagine er Marokkos spesialitet. Retten nedenfor kommer fra Fez. Den kan tilberedes med mange forskjellige typer frukter som eple og pære. Honningen brukes i en kombinasjon med litt ingefær og mye pepper. I noen retter sammen med sennep.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøtt, olje, løk og de tørre krydderne i en kjele. Hell over vann og kok opp. Fres hvitløken i en panne i litt olje, kok ut stekepannen med vann og hell det over i gryta med kjøttet. Kok opp og la det trekke på svak varme under lokk i ca. 2 timer til kjøttet er mørt.
  • Tilsett sviskene og la det småkoke uten lokk i 20 min. slik at sausen blir tykkere men uten at sviskene forsvinner i sausen. Rør inn honningen og la det småkoke i 15 min. Dryss over sesamfrø.
  • Serveres i oppvarmede taginekar sammen med arabisk brød. Sviskene kan bytes ut med kvede eller epler. For å få en fin avslutning på måltidet kan man servere nylaget peppermynte-te laget av fersk peppermynte, vann og sukker.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken