Landbrød-1

Landbrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et luftig og godt brød som passer godt både i matpakka og til en sandwich. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

Dag 1

  • Bland alt det tørre i et stort tretrau eller annet kar som passer til formålet.
  • Varm smør eller olje, sirup og vann til 37°C og rør ut gjæren i litt av væsken. Hell all væsken opp i melblandingen og elt godt. Tilsett litt mer lunkent vann dersom deigen virker for fast. Blir den for løs kan brødene flyte utover i bakerovnen.
  • Strø litt mel over deigen og dekk den med et klede eller plast. La deigen stå kjølig natten over.

Dag 2

  • Ta deigen ut på bakebordet og del den i to like emner. Arbeid emnene godt og sett dem til heving 30-45 minutter.
  • Strø hvetemel over brødene og skjær i dem med skarp kniv på langs eller tvers før de legges på brødspaden og føres inn i bakerovnen.
  • Stekes ved 225 °C i ca. 30-40 minutter.
  • Avkjøles på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Esten Borgos
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest