Landpaté

Landpaté
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og bladpersille. Del spekket i små terninger. Grovhakk pistasjnøttene.. Skjær Kyllingfileten i tynne strimler.
  • Elt sammen svinekjøtt, karbonadedeig, svinelever, spekk, konjakk, hvitløk, persille, salt, timian, allehånde og litt pepper. Hendene er det beste redskapet! Dekk til bollen, og sett den i kjøleskapet i 1 døgn.
  • Forvarm stekeovnen til 160 °c. Smør en brødform, om lag 1 1/2 liter. Legg fleskeskivene på en fjøl, og bruk den flate siden av en kniv til å strekke dem ut til nesten dobbel lengde. Kle bunn og sider av formen med fleskeskiver. De skal henge godt over kanten på formen. 3 Stek en liten prøvekake av farsen for å kontrollere krydringen. Rør inn mer krydder om nødvendig. Rør pistasjemandlene i farsen.
  • Brett fleskeskiver over. Dekk formen med aluminiumsfolie, og sett den i en større form. Sett det hele inn i ovnen, og hell så mye kokende vann i den store formen at det står godt opp på formen med farsen. Bak pateen i omtrent 1 1/2 time, eller til det begynner å piple ut klar kjøttsaft. Prøv med en kakenål - pateen er ferdig når det ikke henger noe igjen på nålen.
  • Legg pappbiten oppå terrinen, og sett vektene oppå . La formen stå i kjøleskapet i minst 1 døgn. Før en tynn kniv langs kanten av formen for å løsne pateen. Dypp formen i varmt vann i 20- 30 sekunder. Hvelv pateen ut. La den stå i romtemperatur, og skjær den i skiver.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken