Langpannebrød

Langpannebrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et stort brød som er enkelt å lage til mange. Dette brødet passer godt som tilbehør til middag eller når familen skal på piknik. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Arbeid deigen kraftig i maskin, minst 5 minutter.
  • Tilsett romtemperert smør i terninger, og elt til du har en fin og jevn deig.
  • Klapp deigen utover og bre litt olje oppå hele leiven.
  • Dryss en del solsikkefrø utover i bunnen av en langpanne og vend den oljete deigsiden ned. Klapp deigen utover så langpannen dekkes. Gni deretter oversiden med vann til den er litt klebrig. Dryss på solsikkefrø og klapp dem fast.
  • Legg et håndkle over deigen og la den heve til dobbel størrelse.
  • Stek brødet på nederste rille ved 180° C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest