Langstekt lammeskanke
Til oppskriften

Langstekt lammeskanke

Denne langstekte lammeskanke oppskriften er en flott og enkel måte å nyte lam på. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Plasser skankene i en langpanne, akkurat stor nok til å passe dem i ett lag, og gni med olivenolje. Krydre sjenerøst med salt og pepper. Stek i 20 minutter for å få en fin brun farge. Ta ut skankene, og settt ovnen ned til 160 grader.
  • Behold skallet på hvitløken, men stikk hull på tuppen med en kniv. Ta av overflødig fett, og strø hvitløken og rosmarin over og rundt lammet. Dekk pannen svært tett med flere lag aluminiumsfolie), og sett skanken inn igjen. Stek i 2 timer.
  • Ta av folien og hell i kylling buljong, og skru opp varmen til 200 grader. Stek i 15 minutter.
  • Server skankene med buljongen hvitløken og rosmarinen.
Print