Meny
Langtidsbakt-ishavsrøye-med-asiatisk-agurksalat-2-3
Inspirert av asiatisk matkultur lager vi soyamarinert ishavsrøye med agurksalat. Soyasausen vil delvis karamellisere fisken og gi en anelse røykt smak. 
Porsjoner4
Ingredieser
Agurksalat
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 50 °C.
  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Legg filetene med skinnsiden ned i en smurt ildfast form.
  • Ha revet sitronskall og soyasaus over fisken og bak i stekeovnen i 1 time.
Agurksalat
  • Skrell agurk og del i to på langs. Skrap ut innmaten av agurken med en skje, del den i 5-6 cm lange biter og videre i små staver.
  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland med limesaft, sesamolje, soyasaus, sukker og olivenolje.
  • Vend agurkstavene i marinaden rett før servering.
  • Server ishavsrøyen med agurksalat og brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter