Langtidstekt-lammebog

 

Til oppskriften

Langtidsstekt lammebog

Personlig synes jeg bogen har noe av det beste kjøttet på lammet. Saftig, mørt, og man kan bare plukke kjøttet fra hverandre i denne oppskriften. Dette er en oppskrift etter Jamie Olivers metode. For meg er det et "must" med myntegele til. Synes den fra Baxter er best. Det smaker også godt med malt spisskummen til.  
Over 60 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 250 ℃.
  • Skjær noen snitt på kryss og tvers i fettet på oversiden av lammebogen.
  • Del opp hvitløken i fedd, la skallet være på. Legg halvparten av hvitløk og rosmarin i bunnen av en ildfast form.
  • Gni bogen godt inn med olje, salt og pepper.
  • Del sitronen i to og kutt av tuppene så de ligger stødig.
  • Legg bogen på sitron bitene, halvparten av hvitløk og rosmarin. Legg resten av hvitløksfeddene og rosmarinen på bogen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Sett formen inn i den varme ovnen og senk temperaturen til 150 ℃.
  • Stek i 4 timer. Den er ferdig når du kan dra det fra hverandre med en gaffel.
  • Forslag til tilbehør, etter hva man liker best: potetmos >>, fløtegratinerte poteter >>, bakte rotgrønnsaker >>, sjysaus >> og  rosenkål >>.
Print