Langtidsstekt-lammelår
Til oppskriften

Langtidsstekt lammelår

Over 60 min
Enkel
PORSJONER4 -6

Ingredieser

Lammelår

Saus

Fremgangsmåte

  • La lammelåret ligge i romtemperatur en times tid før steking.
  • Forvarm stekeovnen til 70 grader.
  • Skjær 6-8 små lommer i overflaten av lammelåret ved hjelp av en liten kniv, og stikk et halvt hvitløksfedd inn i hver lomme.
  • Finhakk rosmarin og mos sammen med romtemperert smør og havsalt og pepper. Gni lammelåret godt inn med denne blandingen. Legg lammelåret i en langpanne og legg grønnsakene delt i grove biter rundt. Fyll på med vann til bunnen akkurat er dekket, og sett lammelåret inn i ovnen med et steketermoteter i den tykkeste delen.
  • Stek lammelåret på 70 grader til lammelåret har en kjernetemperatur på 62 grader for rosastekt eller 70 grader om du ønsker det gjennomstekt. Dette tar 6-10 timer, avhengig av ovn og størrelse på lår.
  • Stek låret under grillen i noen minutter slik at overflaten blir gyllen. 
  • Ta lammelåret ut av ovnen og dekk med aluminiumsfolie og et kjøkkenhåndkle. La låret hvile i 20.30 minutter. 

Sjysaus

  • Fjern lammelåret fra formen og hell over 2 dl vann. Sett langpannen inn i ovnen igjen og la formen stå der i 5-10 minutter, slik at alle kraften løsner fra formen. Ta formen ut av ovnen og hell vann og grønnsaker over i en bolle gjennom en sil. Kast grønnsakene, men ta vare på den gode sjykraften.
  • Smelt smør i en liten kasserolle og rør inn mel. Spe med litt og litt av kraften samtidig som du rører kraftig, til du har en jevn saus. Smak til med soyasaus, saft, salt og pepper og la sausen småkoke til alt annet er klart. Har du en skvett fløte igjen kan du gjerne tilsette denne for litt rundere smak. 
  • Server lammelår med fløtegratinerte poteter, aspargesbønner og sjysaus.
Print