Lasagne bolognese
Til oppskriften

Lasagne bolognese

Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Server gjerne med en frisk salat til. 
Over 60 min
Middels
Grateng, Middag, Pasta
PORSJONER6

Ingredieser

Kjøttdeigsaus

hvit saus

Fremgangsmåte

Kjøttdeigsaus

  • Skjær bacon og sopp i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
  • Stek kjøttet i en panne med smør til det er brunt. Stek deretter bacon, sopp og hvitløk i litt olivenolje til det blir gyllent.
  • Avslutt med å ha i tomatpuré.
  • Legg alt sammen i en tykkbunnet kjele og hell på de knuste tomatene.
  • Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
  • La alt småkoke i kjelen i 30-40 minutter.

hvit saus

  • Varm opp fløte og melk.
  • Smelt smøret i en annen kjele og strø på med mel.
  • Rør med en visp for å oppløse mel i smøret riktig godt.
  • Slå i halvparten av den varme fløtemelken og rør så det blir glatt og fin. Ha i resten av fløtemelken og visp godt. La det småkoke forsiktig i 5-10 minutter. Krydre med salt, pepper og muskat.

lasagne

  • Bruk en litt dypere ildfast form og legg et lag av lasagneplatene nederst.
  • Legg så lagvis med hvit saus og revet ost og et lag med kjøttdeig. Gjenta til alle lasagnplatene er brukt, avslutt med kjøttdeig og hvit saus.
Print