Lasagne med tre ostesorter

Lasagne med tre ostesorter

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne saftige lasagnen inneholder blant annet tre forskjellige ostesorter. Selv den mest kresne gourmet kommer til å bli begeistretfor den.
PORSJONER6

Ingredieser

OSTEPESTO

tomatsaus

bechamelsaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.

Ostepesto

  • Legg hvitløk, basilikum, mandler, 0.5 dl parmesan og olje i en mikser. Kjør det til en jevn krem. Bland kremen med ricotta og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tomatsaus

  • Fres den hakkede løken i en stekepanne i ca. 2 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 5 min. Krydre med salt og pepper og avkjøl.

Bechamelsaus

  • Smelt smøret og rør i melet. La blandingen frese i kjelen i ca 1 min. Spe med melken, og rør godt slik at det ikke blir klumper i sausen. Smak til med salt og pepper. Kok opp, og sett sausen til avkjøling.
  • Skjær mozzarellaen i små terninger. Smør en form med litt olje. Hell litt bechamelsaus i bunnen av formen. Legg på lasagneplater og legg deretter bechamelsaus, tomatsaus, ostepesto og mozzarella lagvis. Avslutt med mozzarella og dryss resten av parmesanen på toppen.
  • Sett formen i ovnen og stek den i ca 45 min.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest