Lasagne med tre ostesorter
Til oppskriften

Lasagne med tre ostesorter

Denne saftige lasagnen inneholder blant annet tre forskjellige ostesorter. Selv den mest kresne gourmet kommer til å bli begeistretfor den.
Over 60 min
Middels
Middag, Pasta
PORSJONER6

Ingredieser

OSTEPESTO

tomatsaus

bechamelsaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.

Ostepesto

  • Legg hvitløk, basilikum, mandler, 0.5 dl parmesan og olje i en mikser. Kjør det til en jevn krem. Bland kremen med ricotta og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tomatsaus

  • Fres den hakkede løken i en stekepanne i ca. 2 minutter. Tilsett tomatene og la det småkoke i 5 min. Krydre med salt og pepper og avkjøl.

Bechamelsaus

  • Smelt smøret og rør i melet. La blandingen frese i kjelen i ca 1 min. Spe med melken, og rør godt slik at det ikke blir klumper i sausen. Smak til med salt og pepper. Kok opp, og sett sausen til avkjøling.
  • Skjær mozzarellaen i små terninger. Smør en form med litt olje. Hell litt bechamelsaus i bunnen av formen. Legg på lasagneplater og legg deretter bechamelsaus, tomatsaus, ostepesto og mozzarella lagvis. Avslutt med mozzarella og dryss resten av parmesanen på toppen.
  • Sett formen i ovnen og stek den i ca 45 min.
Print