Lasagne
Til oppskriften

Lasagne

Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig. Server gjerne med en frisk salat til.
40-60 min
Middels
Middag, Pasta
PORSJONER4

Ingredieser

Ostesaus

KJØTTSAUS

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 °C.
  • Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
  • Tilsett finhakket stilkselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.

OSTESAUS

  • Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør den i den kokende melken under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
  • Legg ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Start med kjøttsausblandingen, deretter ostesaus og lasagneplater. Gjenta prosess og avslutt med kjøttsausblanding, ostesaus og topp med revet ost.
  • Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200ºC i ca. 30 minutter.
  • Server med en god salat til!
Print