Leirgrytebakte-kyllinglår-1
Til oppskriften

Leirgrytebakte kyllinglår

Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk. La kyllinglårene ligge og kose seg lenge med urter og grønnsaker i en gryte i ovnen, og maten lager seg selv! 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER3

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg leirgryta i minst 1 time i kaldt vann.
  • Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta.
  • Knyt en hyssing rundt de friske urtene, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
  • Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i 2–2 1/2 time.
  • Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
  • Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften
  • Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe
Print