Meny
Lettsaltet-lammekjott-med-raspeballer
Salt lammekjøtt med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.
Porsjoner4
Ingredieser
Raspeballer
Kålrotstappe
Fremgangsmåte
  • Legg lettsaltet lammekjøtt i rikelig med usaltet, kokende vann. Skum godt av og la det småkoke i ca. 1,5 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.
  • Skrell poteter og riv dem på rivjern eller i en foodprosessor. Klem ut litt av væsken.
  • Riv eller mos de kokte potetene. Bland kokte og rå poteter med mel og salt.
  • Lag raspeballer med en skje og ha i den kokende kraften. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig. Kraften skal såvidt koke når du legger i raspeballene. La raspeballene småkoke i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom.
  • Tips: Hvis du har en stor nok kjele kan du la raspeballene koke sammen med kjøttet de siste 30-40 minuttene. Ellers må du ta opp kjøttet mens raspeballene koker.
  • Skrell kålrot og gulrot og skjær i mindre biter. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
  • Server lettsaltet lammekjøtt med raspeballer og kålrotstappe. Litt sirup på raspeballene smaker godt.
  • Tips: Blir det raspeballer til overs, så kan de skjæres i skiver og varmes i stekepannen dagen etter.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter