Lettsaltet skrei med rødbeter og smørsaus

 

Lettsaltet skreinakke med rødbeter og smørsaus

20-40 min
Middels
Print
Nakken er det fineste stykket på fisken og når den er lettsaltet passer den utmerket til de søte rødbetene.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Strø 1 ss salt over skreifileten og la den ligge kaldt over natten
  • Kok opp vann og la fisken trekke i ca 10 minutter.
  • Skrell rødbeter og kutt i terninger. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Vask mandelpotetene godt, og bland med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn ved 175 grader til de er møre.
  • Reduser fløte til halvparten og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaften fra en halv sitron.
  • Server med dampede knaskerøtter og litt frisk dill
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes