Lettsaltet skrei med rødbeter og smørsaus

 

Lettsaltet skreinakke med rødbeter og smørsaus

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Nakken er det fineste stykket på fisken og når den er lettsaltet passer den utmerket til de søte rødbetene.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Strø 1 ss salt over skreifileten og la den ligge kaldt over natten
  • Kok opp vann og la fisken trekke i ca 10 minutter.
  • Skrell rødbeter og kutt i terninger. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Vask mandelpotetene godt, og bland med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn ved 175 grader til de er møre.
  • Reduser fløte til halvparten og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaften fra en halv sitron.
  • Server med dampede knaskerøtter og litt frisk dill
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest