Lettsaltet torsk og brokkoli i form

 

Lettsaltet torsk og brokkoli i form

40-60 min
Enkel
Print
Appelsinjuice gjør denne ovnsbakte retten veldig spennende og frisk. Som tilbehør til denne oppskriften foreslår vi potetmos.
PORSJONER4

Ingredieser

Serveres med

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.
  • Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.
  • Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.
  • Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server formen med sausen og potetmos.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer