Lettstekt-salmalaks-med-risotto-2-1

Lettstekt salmalaks med risotto

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Risotto

Saus

Sautert spinat

Fremgangsmåte

  • Del fisken i fire like biter. Krydre laksen med salt og pepper, stek den i panne med litt olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side. Ha gjerne i en klatt godt smør rett før den er ferdig.

Risotto

  • Stek gresskarbitene og squash myke i litt olje i en panne. Stek løk i litt smør i ei stor gryte. Ha i ris, rør godt, ha i vin. Når vinen er absorbert, ha i et par øser med kraft. Kok under stadig omrøring og spe med kraft. Etter 10 minutter, ha i hvitløk. Sjekk om risen er «al dente» og, om ikke, spe med litt vin. Vend inn grønnsaker, smør og parmesan og rør hardt inntil smøret har smeltet. Smak til med salt og pepper.

Saus

  • Smelt smøret i en romslig kjele og kok på svak varme til melkestoffet synker til bunns og blir brunt. Sil det kjapt. Smelt sukkeret i en panne og tilsett soya og løk, reduser litt. Bland ut maisenna med litt vann, og tilsett i soyaen. Kok opp, ta av platen, og tilsett nøtte­smøret.

Sautert spinat

  • Varm oljen i en panne, stikk feddet på en gaffel og gni det litt rundt i oljen for smak. Ha vasket spinat i pannen sammen med løk og rør rundt et par ganger. Ta pannen av varmen og server straks.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest