Limesauser

Limesauser

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne populære filippinske dippsausen kan serveres toø alt men er spesielt smakfull til fisk og risretter. Den lages av små calamanis-lime som gjør sausen frisk og virker smaksstimulerende til mange retter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

Filippinsk limesaus

  • Visp sammen fiskesaus og sitrussaft i en liten bolle. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i en dag eller to.
  • VARIASJONER

Med chili

  • Tilsett 1 finhakket chili uten stilk og frø.

Med ingefær

  • Tilsett 30 g fersk ingefær skrelt og finrevet.

Tamarind og limesaus

  • Dropp fiskesaus. Tilsett 2 ts tamarindpasta og 2 finhakkede chilier uten frø i limesaften. Spe sausen med litt vann.

Sursøt kokoseddik

  • Dropp fiskesausen. Bland 1-2 ss kokoseddik med saften av 1 lime. Rør inn 1 ss palmesukker t il det er oppl øst.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest