Meny
Limesauser
Denne populære filippinske dippsausen kan serveres toø alt men er spesielt smakfull til fisk og risretter. Den lages av små calamanis-lime som gjør sausen frisk og virker smaksstimulerende til mange retter. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
Filippinsk limesaus
  • Visp sammen fiskesaus og sitrussaft i en liten bolle. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i en dag eller to.
  • VARIASJONER
Med chili
  • Tilsett 1 finhakket chili uten stilk og frø.
Med ingefær
  • Tilsett 30 g fersk ingefær skrelt og finrevet.
Tamarind og limesaus
  • Dropp fiskesaus. Tilsett 2 ts tamarindpasta og 2 finhakkede chilier uten frø i limesaften. Spe sausen med litt vann.
Sursøt kokoseddik
  • Dropp fiskesausen. Bland 1-2 ss kokoseddik med saften av 1 lime. Rør inn 1 ss palmesukker t il det er oppl øst.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter