Limesauser

Limesauser

Under 20 min
Enkel
Print
Denne populære filippinske dippsausen kan serveres toø alt men er spesielt smakfull til fisk og risretter. Den lages av små calamanis-lime som gjør sausen frisk og virker smaksstimulerende til mange retter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

Filippinsk limesaus

  • Visp sammen fiskesaus og sitrussaft i en liten bolle. Sausen kan oppbevares tildekket i kjøleskap i en dag eller to.
  • VARIASJONER

Med chili

  • Tilsett 1 finhakket chili uten stilk og frø.

Med ingefær

  • Tilsett 30 g fersk ingefær skrelt og finrevet.

Tamarind og limesaus

  • Dropp fiskesaus. Tilsett 2 ts tamarindpasta og 2 finhakkede chilier uten frø i limesaften. Spe sausen med litt vann.

Sursøt kokoseddik

  • Dropp fiskesausen. Bland 1-2 ss kokoseddik med saften av 1 lime. Rør inn 1 ss palmesukker t il det er oppl øst.