Lofotsteik av lam

Lofotstek1-2-1
PORSJONER6

Ingredieser

Marinade

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden.
  • Bein ut lammelåret og legg det på friske einerkvister i et kar med lokk. Slå marinaden over, legg litt press på kjøttet, f.eks en renvasket stein, slik at kjøttet holder seg nede i marinaden.
  • Settes kjølig i 4–5 dager. Vend kjøttet en gang per dag.
  • Legg det ferdigmarinerte kjøttet på rist slik at marinaden renner av.
  • Surr kjøttet til en eller to faste steker. Brun steken godt i rykende varmt smør i en jerngryte eller stekepanne.
  • Slå litt av marinaden over kjøttet og tilsett 3 dl rømme. La det hele putre under lokk. Snu steken av og til.
  • Den er ferdig når kjernetemperaturen er på 70 grader (bruk steketermometer). La steken hvile innpakket i aluminiumsfolie mens du lager ferdig sausen.
  • Tilsett 3 ss tyttebærsyltetøy og mer rømme. Kok blandingen til passe tykkelse og smak til sausen med salt og pepper.
  • Serveres med kokte poteter, smørkokt hodekål og gulrøtter, og sausen ved siden av.
Populære oppskrifter den siste uken