Lofotstek1-2-1

Lofotsteik av lam

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER6

Ingredieser

Marinade

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden.
  • Bein ut lammelåret og legg det på friske einerkvister i et kar med lokk. Slå marinaden over, legg litt press på kjøttet, f.eks en renvasket stein, slik at kjøttet holder seg nede i marinaden.
  • Settes kjølig i 4–5 dager. Vend kjøttet en gang per dag.
  • Legg det ferdigmarinerte kjøttet på rist slik at marinaden renner av.
  • Surr kjøttet til en eller to faste steker. Brun steken godt i rykende varmt smør i en jerngryte eller stekepanne.
  • Slå litt av marinaden over kjøttet og tilsett 3 dl rømme. La det hele putre under lokk. Snu steken av og til.
  • Den er ferdig når kjernetemperaturen er på 70 grader (bruk steketermometer). La steken hvile innpakket i aluminiumsfolie mens du lager ferdig sausen.
  • Tilsett 3 ss tyttebærsyltetøy og mer rømme. Kok blandingen til passe tykkelse og smak til sausen med salt og pepper.
  • Serveres med kokte poteter, smørkokt hodekål og gulrøtter, og sausen ved siden av.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest