Løk- og potetgrateng

Løk- og potetgrateng

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En grateng kan du servere som en selvstendig rett med godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens løk og skjær i tynne ringer. Skrell poteter og skjær i skiver. Kok løk og poteter i litt vann i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og ta vare på det.
  • Smør en ildfast form. Legg poteter og løk i formen. Strø over finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell på matfløte og litt av kokevannet. Strø på revet ost.
  • Stek formen i ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader til overflaten er gyllen og potetene er myke.
  • Formen kan serveres til de fleste middagsretter. Den kan også serveres som en egen liten rett f.eks. med litt godt brød til.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest