Meny
Lun-blomkålsalat-1
En lun middagssalat med frisk salsa vil alltid bli satt pris på. Denne salaten kan like gjerne serveres som en liten smårett alene eller som tilbehør til annen middag.
Porsjoner4
Ingredieser
Salsa
Fremgangsmåte
  • Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.
  • Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.
  • Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.
  • Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.
  • Server retten med godt brød.
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter