Lutefisk-med-ertestuing-baconfett-og-sennepsaus-1
Til oppskriften

Lutefisk med ertestuing, baconfett og sennepsaus

Det brukes mange forskjellige typer tilbehør til lutefisk, men det mest vanlige er ertestuing og baconfett. En god erstatning for baconfett er ribbefett eller andefett med ristede baconterninger i. I tillegg serverer vi i dag også en god sennepsaus.
40-60 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Ertestuing

Sennepsaus

Baconfett

  • 100 g bacon i ett stykke
  • 100 g smør eller andefett/ribbefett

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 ◦ C.
  • Skjær fisken i store porsjonsstykker, dryss dem med salt og la dem ligge i 30-60 minutter. Legg fisken med skinnsiden ned i langpanne. Dekk med aluminiumsfolie og kok den i ovnen i ca. 30 minutter, til den løsner fra bena.
  • Kok ertene møre i vann, ca. 10 minutter. Mos dem fint og rør om smør.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med fiskekraft og fløte til en glatt og fyldig saus. Rør inn sennep og la sausen småkoke under omrøring i 4-5 minutter. Smak om den trenger mer salt og pepper.
  • Skjær baconet i små terninger og sprøstek dem i smør eller ande-/ribbefett.
  • Server fisken med ertestuingen, baconfettet og sennepsausen og poteter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print