Lutefisk-med-grønne-linser-og-sennepssaus-1

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Tradisjonell lutefisk med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus er et utmerket alternativ til den mer tradisjonelle ertestuingen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sennepssaus

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær lutefisk i porsjonsstykker og dryss salt på kjøttsiden. La den ligge i romtemperatur i 1 time. Vann vil trekke ut, så ha stykkene i en langpanne med kanter.
  • Hell av vannet og skyll lutefisken i kaldt vann, for å fjerne saltet. Legg lutefisken i en langpanne med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie. Sett den i stekeovnen og la den stå til den er ferdig, ca. 40 minutter.

Linser

  • Kok linser møre med hakket sjalottløk i ca. 20-25 minutter og sil av overflødig vann. Skjær bacon i terninger og sprøstek det. Bland baconterninger med linser og løk.

Sennepssaus

  • Surr finhakket sjalottløk i olje i ca. 1-2 minutter. Tilsett sennep og rør om. Skjær aprikos i små terninger og rør inn, hell på fiskebuljong og kremfløte. La sausen koke forsiktig på svak varme i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper, og jevn eventuelt med maisenna. Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter siste uke