Meny
Lutefisk-med-hvitsaus
Lutefisk med hvit saus er tradisjon i Sverige. Hvorfor ikke prøve denne nydelige varianten neste gang du skal lage lutefisk?
Porsjoner4
Ingredieser
Hvit saus
Erterstuing
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Del opp lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
  • Dryss over salt og dekk langpannen med aluminiumfolie.
  • Stek lutefiskstykkene i stekeovnen i ca. 40 minutter.
  • Stek bacon i en tørr panne.
  • Server lutefisk med stekt bacon, hvit saus, erter, kokt potet og sennep.
Hvit saus
  • Smelt smør og rør inn hvetemelet.
  • Spe på litt og litt melk, og tilsett salt, hel sort pepper, allehånde og nellikspiker.
  • La sausen koke i ca. 5 minutter.
  • Sil sausen, og tilsett smør og fiskekraft til sausen får en fin konsistens.
Erter
  • Surr finhakket sjalottløk i smør og tilsett erter.
  • La ertene surre i ca. 2 minutter slik at de blir gjennomvarme.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter