Lutefisk-med-hvitsaus
Til oppskriften

Lutefisk med hvit saus

Lutefisk med hvit saus er tradisjon i Sverige. Hvorfor ikke prøve denne nydelige varianten neste gang du skal lage lutefisk?
Over 60 min
Middels
Julemat, Middag, Tradisjon
Sverige
PORSJONER4

Ingredieser

Hvit saus

Erterstuing

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Del opp lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
  • Dryss over salt og dekk langpannen med aluminiumfolie.
  • Stek lutefiskstykkene i stekeovnen i ca. 40 minutter.
  • Stek bacon i en tørr panne.
  • Server lutefisk med stekt bacon, hvit saus, erter, kokt potet og sennep.

Hvit saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemelet.
  • Spe på litt og litt melk, og tilsett salt, hel sort pepper, allehånde og nellikspiker.
  • La sausen koke i ca. 5 minutter.
  • Sil sausen, og tilsett smør og fiskekraft til sausen får en fin konsistens.

Erter

  • Surr finhakket sjalottløk i smør og tilsett erter.
  • La ertene surre i ca. 2 minutter slik at de blir gjennomvarme.
Print